Termeni şi condiţii

Termenii si conditiile de pe aceasta pagina stabilesc termenii legali care se aplica utilizarii de catre dumneavoastra a site ului www.stalpisori-statuete.ro si se vor aplica tuturor vanzarilor de produse de pe site.

Termenii si conditiile de pe aceasta pagina se completeaza cu restul termenilor si conditiilor de pe website dar si cu legislatia romaneasca in vigoare. Folosirea acestui site implica acceptarea tuturor termenilor si conditiilor specificati pe pagina web. Ne rezervam dreptul de a modifica termenii si conditiile fara o notificare prealabila.

1) Urmatorii termeni se interpreteaza astfel:

stalpisori-statuete.ro – platforma de tip magazin online, detinuta de LUPĂU V. VIOREL ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ, persoana juridica de nationalitate romana, cu Cod Unic de Inregistrare 20260269, nr. reg. com: F25/407/30.04.2004

FURNIZOR/VANZATOR – orice persoana juridica ce isi comercializeaza produsele prin intermediul stalpisori-statuete.ro

CLIENT – poate fi orice persoane fizica care are peste 18 ani sau o persoana juridica ce isi face un cont pe stalpisori-statuete.ro si plaseaza o comanda, care este confirmata ulterior de Furnizor

UTILIZATOR – orice persoana cu varsta de peste 18 ani care navigheaza pe stalpisori-statuete.ro, chiar daca nu plaseaza nici o comanda

CONTRACT – orice comanda plasata echivaleaza cu un contract de vanzare cumparare, dupa ce comanda este acceptata de Furnizori

Atunci cand termenii de mai sus sunt folositi pe stalpisori-statuete.ro, au semnificatia data mai sus. Puteti identifica acesti termeni definiti anterior prin faptul ca incep cu majuscule. Cand ne referim la „noi”, intelegem stalpisori-statuete.ro.

2) Termeni generali

stalpisori-statuete.ro este un magazin online, detinut de LUPĂU V. VIOREL ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ. Pretul produselor se poate schimba fara o notificare prealabila a Utilizatorilor. Odata plasata si confirmata o comanda, pretul final al acesteia nu se mai poate modifica fata de Clientul care a plasat comanda respectiva.

Notificarea primita de catre client, imediat dupa efectuarea comenzii are rol de informare si nu reprezinta confirmarea acesteia. Aceasta notificare se poate face electronic (email) sau telefonic.

Pretul de vanzare al produselor este cel afisat pe stalpisori-statuete.ro. Acesta contine toate taxele, cu exceptia taxelor de curierat. El poate fi modificat oricand, fara o notificare prealabila. Clientii vor plati mereu preturile existente pe site la momentul plasarii produselor.

3) Conţinutul site-ului

Informatiile prezentate pe site (text, grafica, logo-uri, pictograme de butoane, imagini, clipuri video etc) nu pot fi folosite decat in scopul informarii Utilizatorilor si Clientilor stalpisori-statuete.ro. Acestea nu pot fi folosite in alte scopuri fara acordul scris al LUPĂU V. VIOREL ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ. Informatiile pot fi reproduse prin tiparire numai pentru uz personal. Acestea nu pot fi reproduse, distribuite sau transmise altei persoane sau incorporate in orice fel de document sau material.

Fotografiile realizate sau editate de stalpisori-statuete.ro nu pot fi preluate sau utilizate in nici un scop de terte parti, fara acordul scris al LUPĂU V. VIOREL ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ.

Folosirea fara drept a acestor informatii (continut) atrage raspunderea juridica, de natura civila sau penala, dupa caz. Nu se pot extrage sau refolosi in mod sistematic parti din site sau continut, fara acordul scris al LUPĂU V. VIOREL ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ.

Descrierile produselor sunt realizate de catre Furnizori. Acestia isi asuma veridicitatea informatiilor.

stalpisori-statuete.ro nu se face responsabil pentru posibilele diferente de culori intre cele afisate pe monitorul/ dispozitivul Clientilor/Utilizatorilor si cea a produselor.

4) Despre fraudă

Va fi considerata tentativa de frauda orice incercare a unei persoane de a accesa datele personale ale unui utilizator, de a modifica continutul site-ului stalpisori-statuete.ro sau de a afecta performantele server-ului pe care ruleaza site-ul.

Va fi considerata frauda orice accesare nelegitima a datelor personale ale unui utilizator, modificarea neautorizata a site-ului stalpisori-statuete.ro sau afectarea performantelor server-ului pe care ruleaza site-ul.

Fraudele si tentativele de frauda vor fi pedepsite potrivit legislatiei penale in vigoare, iar partile prejudiciate pot cere in instanta repararea prejudiciilor morale sau pecuniare, dupa caz.

5) Livrare şi plată

Costurile de transport a mărfurilor livrate la domiciliu depind de cantitatea produselor, greutate, dimensiune și locația destinatarului.

Costurile de transport sunt: Prețul produslui comandat, costuri de paletare (palet necesar expediției, ambalaje utilizate pentru transportarea în mod corespunzător a mărfurilor).

Asigurăm transport contra cost în țară la o valoare de minim 1.000 lei. Plata se face în contul nostru la bancă în baza unei proforme, sau numerar la eliberarea actelor necesare de însoțire a mărfurilor, la sediul firmei de către cumpărător.

Nu se acceptă plata la livrare.
Tariful de livrare la domiciliu se stabilește doar telefonic.

După confirmarea plății în 2-3 zile lucrătoare produsele ajung la dvs.

Marfa grea (baluștrii, statui, fântâni arteziene, cișmele, etc.) se transportă doar până în fața imobilului, la casă sau la bloc, nu și în interior, decât dacă cumpărătorul cere logistică de descărcare și amplasare a paleților în curte, respectiv mașină cu lift și liză de transport.

Din motive legale și logistice, marfa paletată cu o greutate mai mare, nu poate fi trimisă cu firmă de curierat cu plata ramburs și necesită achitarea în avans a marfii în baza unei facturi proforme, sau ridicare personală de la sediul nostru din sat Cocorova, comuna Șișești, județul Mehedinți, în cazul în care nu se dorește achitarea produselor în avans.

După achitare (dacă este cazul), la recepționarea produselor, cumpărătorul are obligația de a verifica starea acestora vizual, din punct de vedere al calitatii și al cantității, precum și de a reclama eventualele probleme însoțite de fotografii a produselor deteriorate în aceeași zi.

Compania noastră își rezervă dreptul să întârzie sau să anuleze livrări ale produselor comandate dacă acestea nu pot fi onorate din motive independente de noi.

6) Returnare produse

Produsele cumpărate de la LUPĂU V. VIOREL ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ pot fi returnate în următoarele situații:

– Produsul pe care l-ați primit nu este conform cu specificațiile de pe website-ul nostru

În acest caz puteți cere înlocuirea produsului cu unul conform (dacă există în oferta noastră) sau puteți cere rambursarea contravalorii. De asemenea, se poate agrea să primiți un alt produs, urmând să plătiți diferența de preț (dacă produsul înlocuitor este mai scump decât cel comandat inițial), respectiv să vi se ramburseze diferența (dacă produsul înlocuitor este mai ieftin decât cel comandat inițial). Clientul trebuie să returneze produsul, costurile de returnare și de transport vor fi suportate de compania noastră, se utilizează același curier cu care a fost expediată inițial comandă respectivă.

– V-a fost livrat din greșeală alt produs decât cel comandat

Va rugăm să returnați cât mai rapid produsul, pentru a putea fi înlocuit cu cel corect. Dacă produsul dorit de dvs. nu mai există în oferta noastră puteți să cereți rambursarea integrală a contravalorii. Costurile de returnare și de transport pentru produsul înlocuitor (dacă este cazul) vor fi suportate de compania noastră, se utilizează același curier cu care a fost expediată inițial comandă respectivă.

Nu se acceptă pentru returnare produse care prezintă forme de consum sau uzură, cu ambalajul desfăcut sau desigilat, care prezintă modificări fizice, lovituri, zgârieturi, etc. În cazul în care luați în considerare returnarea produsului comandat, asigurați-va că acesta nu este desigilat sau utilizat.

Cumpărătorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage din contract, iar această perioadă de retragere menționată expiră în termen de 14 zile de la ziua în care cumpărătorul sau o parte terță, alta decât transportatorul, intră în posesia fizică a produselor.

După achitare (dacă este cazul), la recepționarea produselor, cumpărătorul are obligația de a verifica starea acestora vizual, din punct de vedere al calității și al cantității, precum și de a reclama eventualele probleme însoțite de fotografii a produselor deteriorate în aceeași zi.

7) Procesul de returnare al banilor

În temeiul art. 13 alin. (2) din O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, consumatorul înțelege și își dă în mod expres consimțământul ca rambursarea sumelor să se efectueze exclusiv prin transfer bancar, sens în care se obligă să furnizeze magazinului datele unui cont bancar pentru transferul sumelor de bani. În orice caz, Consumatorului nu i se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări. Procesul de returnare al banilor este de 14 zile de la primirea si validarea conformitatii produsului/produselor la depozit.

În cazul în care consumatorul nu solicită returnarea sumei de bani plătite, ci solicită înlocuirea/schimbul produsului, după ce compania noastră va constata că cererea de returnare este eligibilă (analizând situația/starea în care se află produsul), consumatorul are posibilitatea de a opta pentru una dintre următoarele opțiuni:
– înlocuirea cu un produs identic de pe site-ul www.stalpisori-statuete.ro (același tip de produs, același model etc.), ce are aceeași valoare economică ca și produsul returnat, la momentul achiziției, cu condiția ca acesta să fie pe stoc;
– înlocuirea cu un produs diferit de pe site-ul www.stalpisori-statuete.ro, ce are aceeași valoare economică ca și produsul returnat, la momentul achiziției, cu condiția ca acesta să fie pe stoc.

8) Forţa majoră

Furnizorii isi rezerva dreptul de a intarzia sau anula livrari ale produselor comandate in cazul in care acestea nu pot fi onorate din motive independente de acestia, cum ar fi conditiile meteo nefavorabile, epidemiile, protestele etc.

Fiecare parte are dreptul sa notifice cealalta parte despre incetarea de plin drept a Contractului, in cazul in care in termen de 15 zile, unul dintre evenimentele de la punctul anterior nu inceteaza. In acest caz, nici una dintre parti nu ii poate pretinde celeilalte plata daunelor-interese.

9) Litigii

Orice litigiu aparut intre Clienti, Utilizatori sau Furnizori si stalpisori-statuete.ro va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care litigiul nu se poate solutiona pe cale amiabila, acesta va fi solutionat de instantele competente.

In instanta, litigiile vor fi solutionate dupa legislatia romaneasca.